Opslag

GEVAAR

danger

Gevaar door gezondheidsschadelijke media!

Gevaar van een bacteriële infectie!

  1. Desinfecteer het roerwerk na de demontage!
  2. Neem de informatie in het interne reglement in acht!

VOORZICHTIG

Onherstelbare beschadiging door vochtindringing

Als er vocht in de aandrijfeenheid binnendringt, leidt dit tot onherstelbare schade! Dek de aandrijfeenheid waterdicht af tijdens de opslag. Condensvorming moet vermeden worden! De opslaglocatie moet beveiligd zijn tegen overstroming. Neem de instructies van de fabrikant in acht!

VOORZICHTIG

Materiële schade aandrijfeenheid

Als het roerwerk in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid wordt opgeslagen (bijv. maritieme of tropische omgevingen), dan kan sterke roestvorming het drijfwerk beschadigen. Het is onder deze omstandigheden niet meer voldoende om alleen de propeller regelmatig te bewegen. In dit geval moet aan de transmissieolie een concentraat met antiroestmiddelen (concentratie ca. 2 %) worden toegevoegd, dat in de olie oplost. Meer informatie vindt u in de handleiding van de fabrikant!

Nieuw afgeleverde roerwerken kunnen gedurende 2 jaar worden opgeslagen. Als de opslag langer dan 2 jaar duurt, wordt u verzocht om contact op te nemen met de servicedienst.

Let bij het opslaan op de volgende punten:

Reinig het roerwerk na de opslag, verwijder stof en olie en controleer de coatings op beschadigingen. Repareer beschadigde coatings, voordat de pomp weer wordt gebruikt.