Съхранение

ОПАСНОСТ

danger

Опасност от вредни за здравето флуиди!

Опасност от бактериална инфекция!

  1. Дезинфекцирайте разбъркващия механизъм след демонтаж!
  2. Съблюдавайте данните в правилника за вътрешния ред!

ВНИМАНИЕ

Цялостно повреждане поради навлизане на влага

Попадане на влага в задвижващия блок води до тотална щета! По време на съхранение покрийте задвижващия блок по водонепропусклив начин. Избягвайте образуването на кондензат! Мястото на съхранение трябва да е защитено срещу наводнение. Спазвайте данните в инструкцията на производителя!

ВНИМАНИЕ

Материални щети на задвижващ блок

Ако се съхраняването се извършва в среда с висока влажност (морска или тропическа среда), силното образуване на ръжда може да повреди задвижването. При тези условия на околната среда вече не е достатъчно само редовно да задвижвате пропелера. В този случай, към трансмисионното масло добавете маслен разтворим концентрат с добавки срещу ръжда (концентрация приблизително 2 %). Вижте допълнителна информация в инструкцията на производителя!

Новодоставените разбъркващи механизми могат да бъдат съхранявани до 2 години. При складиране за повече от 2 години се консултирайте със сервизната служба.

За складиране да се съблюдава следното:

След съхранение разбъркващият механизъм да се почисти от прах и масло и покритието да се провери за повреди. Повредените покрития трябва да се поправят преди последваща употреба.