Extra regleringsfunktioner

OBS

Extra regleringsfunktioner finns inte tillgängliga för alla användningar! Se tabellen i kapitel ”Fördefinierade användningar i inställningsassistenten”.

Beroende på användning finns dessa extra regleringsfunktioner tillgängliga:

  • Sänkdrift
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Sänkdrift

Om medietemperaturen sjunker fastställer pumpen värmealstrarens sänkdrift. Den reducerar varvtalet och därmed pumpeffekten till ett minimum.
Fabriksinställd är denna funktion inte aktiverad, utan måste aktiveras vid behov.

OBSERVERA

Materiella skador till följd av frost!

Sänkdriften får endast aktiveras om anläggningens hydrauliska utjämning har genomförts! Om detta inte beaktas kan anläggningsdelar utan tillräcklig försörjning frysa vid frost!

  • Genomför hydraulisk utjämning!

OBS

Den extra regleringsfunktionen ”Sänkdrift” kan inte kombineras med den extra regleringsfunktionen ”No-Flow Stop”!

No-Flow Stop

Den extra regleringsfunktionen ”No-Flow Stop” övervakar kontinuerligt värme-/kylsystemets ärflöde.
Om flödet sjunker under det inställda referensflödet Qref stannar pumpen. Var 5:e minut kontrollerar pumpen om flödesbehovet ökar igen. Pumpen växlar vid behov tillbaka till den förinställda regleringsfunktionen.
Referensflödet Qref kan, beroende på pumpens storlek, ställas in mellan 1 % och 20 % av det maximala flödet QMax.
Fabriksinställd är denna funktion inaktiverad och måste aktiveras vid behov.

OBS

Den extra regleringsfunktionen ”No-Flow Stop” är bara tillgänglig för lämpliga användningar! (Se kapitel ”Fördefinierade användningar i inställningsassistenten”)
Den extra regleringsfunktionen ”No-Flow Stop” kan inte kombineras med de extra regleringsfunktionerna ”Sänkdrift” och ”Q-LimitMin”!

Q-LimitMax

Den extra regleringsfunktionen ”Q-LimitMax” kan kombineras med andra regleringsfunktioner (differenstryckreglering (∆p-v, ∆p-c), kumulativt flöde, temperaturreglering (∆T-reglering, T-reglering)). Det möjliggör en begränsning av det maximala flödet till 10 % – 90 % av QMax. När det inställda värdet har uppnåtts reglerar pumpen på kurvan längs begränsningen – aldrig därutöver.

OBS

Vid användning av Q-LimitMax i system utan hydraulisk kalibrering kan vissa delområden vara underförsörjda.

OBSERVERA

Materiella skador till följd av frost!

Vid användning av Q-LimitMax i system utan hydraulisk kalibrering kan vissa delområden vara underförsörjda och frysa!

  • Genomför hydraulisk utjämning!

Q-LimitMin

Den extra regleringsfunktionen ”Q-LimitMin” kan kombineras med andra regleringsfunktioner (differenstryckreglering (∆p-v, ∆p-c), kumulativt flöde, temperaturreglering (∆T-reglering, T-reglering)). Det gör det möjligt att säkerställa ett lägsta flöde på 10 % – 90 % av QMax inom hydraulikkurvan. När det inställda värdet har uppnåtts reglerar pumpen på kurvan längs begränsningen tills den maximala uppfordringshöjden uppnås.

OBS

Den extra regleringsfunktionen ”Q-LimitMin” kan inte kombineras med de extra regleringsfunktionerna ”Sänkdrift” och ”No-Flow Stop”!