Wilo Net - zeleni blok sa stezaljkama

Wilo Net je Wilo sistemska sabirnica koja se koristi za međusobnu komunikaciju Wilo proizvoda, npr. za komunikaciju između

  • dve pojedinačne pumpe (paralelno instalirane u instalaciji sa Y-komadom) montirane kao dupleks pumpa (funkcija dupleks pumpe),
  • više pumpi u kombinaciji sa vrstom regulacije Multi-Flow Adaptation
  • Uspostavljanje mrežnog prolaza i pumpe.

Bus topologija:

Bus topologija se sastoji od nekoliko stanica (pumpi), koje su povezane jedna za drugom. Stanice (pumpe) su međusobno povezane preko zajedničkog voda.
Na oba kraja voda sabirnica mora da bude terminisana. Ovo se vrši kod obe spoljašnje pumpe u meniju pumpe (Podešavanja / Eksterni interfejsi / Podešavanja Wilo Net-a). Svi drugi učesnici ne smeju da imaju aktiviranu terminaciju.

Svim učesnicima na sabirnici se mora dodeliti individualna adresa (Wilo Net ID). Ova adresa se podešava u meniju pumpe (Podešavanja / Eksterni interfejsi / Podešavanja Wilo Net-a) na odgovarajućoj pumpi.

Za uspostavljanje veze sa Wilo Net-om, od pumpe do pumpe se tri stezaljke H, L, GND moraju ožičiti pomoću kabla za komunikaciju. Kod dužine kabla ≥ 2 m koristiti oklopljene kablove.
Dolazni i odlazni vodovi se stežu u jednoj stezaljci. Oni moraju biti opremljeni dvostrukim čaurama za krajeve žila.

NAPOMENA

Primena i funkcija Wilo Net interfejsa” vidi poglavlje 10.6