Dodatočné regulačné funkcie

OZNÁMENIE

Dodatočné regulačné funkcie nie sú k dispozícii pri všetkých použitiach! Pozri tabuľku v kapitole „Preddefinované použitia v pomocníkovi nastavenia“.

V závislosti od použitia sú k dispozícii tieto dodatočné regulačné funkcie:

  • Útlmový režim
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Útlmový režim

Ak klesne teplota média, čerpadlo zaznamená útlmový režim generátora tepla. Znižuje počet otáčok a tým aj výkon čerpadla na minimum.
Táto funkcia je z výroby deaktivovaná a v prípade potreby sa musí aktivovať.

UPOZORNENIE

Materiálne škody spôsobené mrazom!

Útlmový režim sa môže aktivovať len vtedy, keď bolo vykonané hydraulické vyrovnávanie zariadenia! Pri nedodržaní tohto postupu môže dôjsť v prípade mrazu k zamrznutiu častí zariadenia!

  • Vykonajte hydraulické vyrovnávanie!

OZNÁMENIE

Dodatočná regulačná funkcia „Útlmový režim“ sa nedá kombinovať s dodatočnou regulačnou funkciou „No-Flow Stop“!

No-Flow Stop

Dodatočná regulačná funkcia „No-Flow Stop“ nepretržite monitoruje skutočný objemový prietok vykurovacieho/chladiaceho systému.
Ak objemový prietok klesne pod nastavený referenčný objemový prietok Qref, čerpadlo sa zastaví. Každých 5 minút čerpadlo skontroluje, či sa požiadavka na objemový prietok opäť nezvyšuje. Ak je to potrebné, čerpadlo sa prepne späť na prednastavenú regulačnú funkciu.
Referenčný objemový prietok Qref môže byť v závislosti od veľkosti čerpadla nastavený medzi 1 % a 20 % maximálneho prietoku QMax.
Táto funkcia je z výroby deaktivovaná a v prípade potreby sa musí aktivovať.

OZNÁMENIE

Dodatočná regulačná funkcia „No-Flow Stop“ je k dispozícii len pri vhodných použitiach! (Pozri kapitolu „Preddefinované použitia v pomocníkovi nastavenia“)
Dodatočná regulačná funkcia „No-Flow Stop“ sa nedá kombinovať s dodatočnými regulačnými funkciami „útlmový režim“ a „Q-LimitMin“!

Q-LimitMax

Dodatočnú regulačnú funkciu „Q-LimitMax“ možno skombinovať s inými regulačnými funkciami (regulácia diferenciálneho tlaku (∆p-v, ∆p-c), kumulatívny prietok, regulácia teploty (regulácia ΔT, regulácia T)). Umožňuje ohraničenie maximálneho prietoku na 10 % - 90 % QMax. Čerpadlo bude pri dosiahnutí nastavenej hodnoty vykonávať reguláciu podľa charakteristiky (pozdĺž obmedzenia), pričom ju nikdy neprekročí.

OZNÁMENIE

Pri používaní Q-LimitMax v hydraulicky nevyrovnaných systémoch môže dôjsť k nedostatočnému zásobovaniu čiastkových oblastí.

UPOZORNENIE

Materiálne škody spôsobené mrazom!

Pri používaní Q-LimitMax v hydraulicky nevyrovnaných systémoch môže dôjsť k nedostatočnému zásobovaniu čiastkových oblastí a zamrznutiu!

  • Vykonajte hydraulické vyrovnávanie!

Q-LimitMin

Dodatočnú regulačnú funkciu „Q-LimitMin“ možno skombinovať s inými regulačnými funkciami (regulácia diferenciálneho tlaku (∆p-v, ∆p-c), kumulatívny prietok, regulácia teploty (regulácia ΔT, regulácia T)). Umožňuje zabezpečenie minimálneho prietoku na 10 % - 90 % QMax v rámci hydraulickej charakteristiky. Čerpadlo bude pri dosiahnutí nastavenej hodnoty vykonávať reguláciu podľa charakteristiky pozdĺž obmedzenia, až kým sa nedosiahne maximálna dopravná výška.

OZNÁMENIE

Dodatočná regulačná funkcia „Q-LimitMin“ sa nedá kombinovať s dodatočnými regulačnými funkciami „Útlmový režim“ a „No-Flow Stop“!