Wilo Net - zelený blok svoriek

Wilo Net je zbernicový systém Wilo, ktorý sa používa na komunikáciu výrobkov Wilo medzi sebou navzájom, napr. na komunikáciu medzi

  • dvomi samostatnými čerpadlami (paralelne inštalované v rozdvojenej rúrkovej inštalácii) ako konštrukcia zdvojeného čerpadla (funkcia zdvojeného čerpadla)
  • viacerými čerpadlami v spojení s regulačným režimom Multi-Flow Adaptation
  • na zriadenie komunikácie medzi Gateway a čerpadlom.

Topológia zbernice:

Topológia zbernice pozostáva z viacerých staníc (čerpadlá), ktoré sú zapojené do série. Stanice (čerpadlá) sú navzájom prepojené spoločným vedením.
Zbernica musí byť ukončená na oboch koncoch vedenia. Toto sa vykoná s dvoma vonkajšími čerpadlami v menu čerpadla (Nastavenia/Externé rozhrania/Nastavenie Wilo Net). Všetci ďalší účastníci nesmú mať žiadne aktivované ukončenie.

Všetkým účastníkom zbernice musí byť priradená individuálna adresa (Wilo Net ID). Táto adresa je nastavená v menu čerpadla (nastavenia/externé rozhrania/nastavenie Wilo Net) príslušného čerpadla.

Na vytvorenie pripojenia Wilo Net musia byť tri svorky H, L, GND pomocou komunikačného vedenia prepojené od čerpadla k čerpadlu. Pri dĺžkach kábla ≥ 2 m použite tienené káble.
Prichádzajúce a odchádzajúce vedenia sú zovreté v svorke. Na tento účel musia byť vybavené dvojžilovými koncovými dutinkami.

OZNÁMENIE

Použitie a funkcia rozhraní Wilo Net“ pozri kapitolu 10.6