Funcții de reglare suplimentare

NOTĂ

Funcțiile de reglare suplimentare nu stau la dispoziție în toate utilizările! A se vedea tabelul din capitolul „Utilizări predefinite în asistentul de reglare“.

În funcție de utilizare, stau la dispoziție aceste funcții de reglare suplimentare:

  • Operație de revenire
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Operație de revenire

Dacă temperatura fluidului pompat scade, pompa determină operația de revenire a generatorului de căldură. Aceasta reduce turația, și astfel puterea pompei, la un minimum.
Din fabrică, această funcție este dezactivată și trebuie activată la nevoie.

ATENȚIE

Daune materiale din cauza înghețului!

Operația de revenire poate fi activată numai dacă a fost realizată echilibrarea hidraulică a instalației! În caz contrar, componentele nealimentate ale instalației pot îngheța în cazul unor temperaturi foarte scăzute!

  • Realizați calibrarea hidraulică!

NOTĂ

Funcția de reglare suplimentară „Operație de revenire“ nu poate fi combinată cu funcția de reglare suplimentară „No-Flow Stop“!

No-Flow Stop

Funcția de reglare suplimentară „No-Flow Stop“ monitorizează continuu debitul real al instalației de încălzire/sistemului de răcire.
Dacă debitul scade sub debitul de referință setat Qref, pompa se oprește. Pompa verifică o dată la 5 minute dacă necesarul de debit crește din nou. Dacă este cazul, pompa comută înapoi în funcția de reglare presetată.
În funcție de mărimea pompei, debitul de referință Qref poate fi setat între 1 % și 20 % din debitul maxim QMax.
Din fabrică, această funcție este dezactivată și trebuie activată la nevoie.

NOTĂ

Funcția de reglare suplimentară „No-Flow Stop“ stă la dispoziție doar în cazul utilizărilor potrivite! (A se vedea capitolul „Utilizări predefinite în asistentul de reglare“)
Funcția de reglare suplimentară „No-Flow Stop“ nu poate fi combinată cu funcțiile de reglare suplimentare „Operație de revenire“ și „Q-LimitMin“!

Q-LimitMax

Funcția de reglare suplimentară „Q-LimitMax“ poate fi combinată cu alte funcții de reglare (reglarea presiunii diferențiale (∆p-v, ∆p-c), debit cumulat, reglajul temperaturii (reglare ∆T, reglare T)). Aceasta face posibilă o limitare a debitului maxim la 10 % - 90 % din QMax. Atunci când se atinge valoarea stabilită, pompa se reglează la linia caracteristică în cadrul limitării - niciodată dincolo de aceasta.

NOTĂ

La utilizarea Q-LimitMax în instalații care nu sunt calibrate hidraulic, unele subdomenii pot fi insuficient alimentate.

ATENȚIE

Daune materiale din cauza înghețului!

La utilizarea Q-LimitMax în instalații care nu sunt calibrate hidraulic, unele subdomenii pot fi insuficient alimentate și pot îngheța!

  • Realizați calibrarea hidraulică!

Q-LimitMin

Funcția de reglare suplimentară „Q-LimitMin“ poate fi combinată cu alte funcții de reglare (reglarea presiunii diferențiale (∆p-v, ∆p-c), debit cumulat, reglajul temperaturii (reglare ∆T, reglare T)). Aceasta face posibilă asigurarea unui debit minim la 10 % - 90 % din QMax în cadrul caracteristicii sistemului hidraulic. Atunci când se atinge valoarea stabilită, pompa se reglează la linia caracteristică în cadrul limitării, până la atingerea înălțimii de pompare maxime.

NOTĂ

Funcția de reglare suplimentară „Q-LimitMin“ nu poate fi combinată cu funcțiile de reglare suplimentare „Operație de revenire“ și „No-Flow Stop“!