Wilo Net - bloc de borne verzi

Wilo Net este o magistrală de sistem Wilo care este utilizată pentru comunicarea dintre produse Wilo, de ex. pentru a stabili comunicarea dintre

  • două pompe cu un rotor (instalate în paralel într-o instalație cu conductă în Y) drept construcție cu pompe cu două rotoare (funcție de pompe cu două rotoare)
  • mai multe pompe în conexiune cu modul de control Multi-Flow Adaptation
  • gateway și pompă.

Topologia magistralei:

Topologia magistralei este alcătuită din mai multe stații (pompe) care sunt comutate una la cealaltă. Stațiile (pompele) sunt legate una la cealaltă printr-o conductă comună.
La ambele capete ale conductei trebuie să fie terminată magistrala. Acest lucru este realizat la ambele pompe exterioare în meniul pompelor (Setări/Interfețe externe/Setare Wilo Net). Toți ceilalți participanți nu au voie să aibă nicio terminație activată.

Tuturor participanților la magistrală trebuie să le fie atribuită o adresă individuală (ID Wilo Net). Această adresă se setează în meniul pompelor (Setări/Interfețe externe/Setare Wilo Net) aferent pompei.

Pentru a stabili conexiunea la Wilo Net, cele trei borne H, L, GND trebuie cablate cu o conductă de comunicații de la pompă la pompă. În cazul lungimilor de cablu de ≥ 2 m, utilizați cabluri ecranate.
Conductele care intră și ies se prind într-o bornă. Pentru aceasta, ele trebuie să fie prevăzute cu manșoane de capăt duble.

NOTĂ

Utilizarea și funcția interfeței Wilo Net“ a se vedea capitolul 10.6