Izolare

Izolația pompei în instalații de încălzire și utilizări în recircularea apei calde menajere (doar pompă cu un rotor)

AVERTISMENT

warning

Suprafață fierbinte!

Întreaga pompă poate fi foarte fierbinte. La retehnologizarea izolației în timpul funcționării există pericol de arsuri!

Așezați și apăsați împreună ambele cochilii ale izolației termice în jurul carcasei pompei înainte de punerea în funcțiune. Pentru aceasta, montați în prealabil cele patru dibluri din material plastic (conținutul livrării) în găurile unei cochilii.

Izolarea pompei în instalații de răcire/climatizare

NOTĂ

Cochiliile termoizolante din conținutul livrării sunt permise doar în utilizări în încălzire și recirculare apă caldă menajeră cu temperatura fluidului pompat > 20 °C!

Pompele cu un rotor pot fi izolate pentru inserție în utilizări în răcire și climatizare cu cochilie izolatoare pentru apă rece Wilo (Wilo-ClimaForm) sau cu alte materiale de izolare rezistente la difuzie din comerț.
Pentru pompele cu două rotoare nu există cochilii izolatoare pentru apă rece prefabricate. Pentru aceasta, trebuie să se utilizeze materiale de izolare rezistente la difuzie din comerț puse la dispoziție de client.

ATENȚIE

Defect de natură electrică!

Acumularea de condens la motor se poate solda cu defecțiuni electrice.

  • Izolați carcasa pompei doar până la rostul de separație la motor!
  • Lăsați libere deschiderile pentru scurgeri de condens, pentru ca apa de condens produsă în motor să se poată scurge nestingherit!
Izolați, apoi eliberați orificiul de scurgere a condensului
Izolați, apoi eliberați orificiul de scurgere a condensului