Extra-regelfuncties

LET OP

Extra regelfuncties zijn niet bij alle toepassingen ter beschikking! Zie tabel in het hoofdstuk „Vooraf gedefinieerde toepassingen in de instellingsassistent”.

Afhankelijk van de toepassing zijn deze extra-regelfuncties ter beschikking:

  • Nachtverlaging
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Nachtverlaging

Daalt de mediumtemperatuur, bepaalt de pomp de nachtverlaging van de warmte opwekkers. Deze reduceert het toerental en daarmee het pompvermogen tot een minimum.
Af fabriek is deze functie gedeactiveerd en moet bij behoefte worden geactiveerd.

VOORZICHTIG

Materiële schade door vorst!

De nachtverlaging mag alleen worden geactiveerd, wanneer de hydraulische inregeling van de installatie is uitgevoerd! Wanneer dit niet in acht wordt genomen kunnen ondervoede installatiedelen bij vorst bevriezen!

  • Hydraulische inregeling voornemen!

LET OP

De extra-regelfunctie „Nachtverlaging” kan niet met de extra-regelfunctie „No-Flow Stop” worden gecombineerd!

No-Flow Stop

De extra-regelfunctie „No-Flow Stop” bewaakt voortdurend de Is-debietstroom van het verwarmings-/koelsysteem.
Daalt de debietstroom onder de ingestelde referentiedebietstroom Qref, stopt de pomp. De pomp controleert iedere 5 minuten, of de debietbehoefte weer stijgt. De pomp schakelt eventueel terug naar de vooraf ingestelde regelfunctie.
De referentiedebietstroom Qref kan, afhankelijk van de pompgrootte, tussen 1 % en 20 % van de maximale debietstroom QMax worden ingesteld.
Af fabriek is deze functie gedeactiveerd en moet bij behoefte worden geactiveerd.

LET OP

De extra-regelfunctie „No-Flow Stop” is alleen bij geschikte toepassingen ter beschikking! (Zie hoofdstuk „Vooraf gedefinieerde toepassingen in de instellingsassistent”)
De extra-regelfunctie „No-Flow Stop” kan niet worden gecombineerd met de extra-regelfuncties „Nachtverlaging” en „Q-LimitMin”!

Q-LimitMax

De extra-regelfunctie „Q-LimitMax” kan worden gecombineerd met andere regelfuncties (verschildrukregeling (∆p-v, ∆p-c), gecumuleerde debiet, temperatuurregeling (∆T-regeling, T-regeling)). Deze maakt een begrenzing van de maximale debietstroom mogelijk op 10 % – 90 % van QMax. Bij het bereiken van de ingestelde waarde regelt de pomp op de karakteristiek langs de begrenzing - nooit daar voorbij.

LET OP

Bij toepassing van Q-LimitMax in hydraulisch niet gebalanceerde installaties kunnen deelbereiken onderverzorgd zijn.

VOORZICHTIG

Materiële schade door vorst!

Bij toepassing van Q-LimitMax in hydraulisch niet gebalanceerde installaties kunnen deelbereiken onderverzorgd zijn en bevriezen!

  • Hydraulische inregeling voornemen!

Q-LimitMin

De extra-regelfunctie „Q-LimitMin” kan worden gecombineerd met andere regelfuncties (verschildrukregeling (∆p-v, ∆p-c), gecumuleerde debiet, temperatuurregeling (∆T-regeling, T-regeling)). Dit maakt het verzekeren van een minimale debietstroom mogelijk op 10 % – 90 % van QMax binnen de hydraulische karakteristiek. Bij het bereiken van de ingestelde waarde regelt de pomp op de karakteristiek langs de begrenzing tot het bereiken van de maximale opvoerhoogte.

LET OP

De extra-regelfunctie „Q-LimitMin” kan niet worden gecombineerd met de extra-regelfuncties „Nachtverlaging” en „No-Flow Stop”!