Papildu regulēšanas funkcijas

IEVĒRĪBAI

Ne visos pielietojumos ir pieejamas papildu regulēšanas funkcijas! Skat. tabulu nodaļā „Iepriekš definēti pielietojumi iestatīšanas asistentā“.

Atkarībā no pielietojuma ir pieejamas šādas papildu regulēšanas funkcijas:

  • Pazeminātās darbības režīms
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Pazeminātās darbības režīms

Ja šķidruma temperatūra pazeminās, sūknis nosaka siltuma ražotāja pazeminātās darbības režīmu. Tas samazina apgriezienu skaitu un līdz ar to sūkņa jaudu līdz minimālajai jaudai.
Rūpnīcā šī funkcija ir deaktivizēta, un tā nepieciešamības gadījumā ir jāaktivizē.

UZMANĪBU

Materiāli zaudējumi sala dēļ!

Pazeminātās darbības režīmu atļauts ieslēgt tikai tad, ja ir veikta iekārtas hidrauliskā balansēšana! To neievērojot, pārāk maz appludinātās iekārtas daļas sala gadījumā var iesalt!

  • Veiciet hidraulisko balansēšanu!

IEVĒRĪBAI

Papildu regulēšanas funkciju „Pazeminātās darbības režīms“ nevar apvienot ar papildu regulēšanas funkciju „No-Flow Stop“!

No-Flow Stop

Papildu regulēšanas funkcija „No-Flow Stop“ pastāvīgi uzrauga apkures/dzesēšanas sistēmas faktisko sūknēšanas plūsmu.
Ja sūknēšanas plūsma kļūst mazāka par iestatīto atsauces sūknēšanas plūsmu Qref, sūkņa darbība tiek apturēta. Sūknis ik pēc 5 minūtēm pārbauda, vai sūknēšanas plūsmas patēriņš atkal pieaug. Ja nepieciešams, sūknis pārslēdzas uz iepriekš iestatīto regulēšanas funkciju.
Atsauces sūknēšanas plūsmu Qref var iestatīt atkarībā no sūkņa lieluma no 1 % līdz 20 % no maksimālās sūknēšanas plūsmas QMax.
Rūpnīcā šī funkcija ir deaktivizēta, un vajadzības gadījumā tā ir jāaktivizē.

IEVĒRĪBAI

Papildu regulēšanas funkcija „No-Flow Stop“ ir pieejama tikai piemērotos pielietojumos! (Skatīt nodaļu „Iepriekš definēti pielietojumi iestatīšanas asistentā“)
Papildu regulēšanas funkciju „No-Flow Stop“ nevar apvienot ar papildu regulēšanas funkciju „Pazeminātās darbības režīms“ un „Q-LimitMin“!

Q-LimitMax

Papildu regulēšanas funkciju „Q-LimitMax“ var apvienot ar citām regulēšanas funkcijām (spiedienu starpības regulēšana (∆p-v, ∆p-c), kopējā sūknēšanas plūsma, temperatūras regulēšana (∆T vadība, T vadība)). Tas sniedz iespēju ierobežot maksimālo sūknēšanas plūsmu līdz 10 % – 90 % no QMax. Sasniedzot iestatīto vērtību, sūknis veic regulēšanu atbilstoši raksturlīknei un ierobežojuma vērtībai, to nepārsniedzot.

IEVĒRĪBAI

Pielietojot Q-LimitMax hidrauliski nenobalansētās iekārtās, to daļās var rasties nepietiekama padeve.

UZMANĪBU

Materiāli zaudējumi sala dēļ!

Pielietojot Q-LimitMax hidrauliski nenobalansētās iekārtās, to daļās var rasties nepietiekama padeve, un tās var iesalt!

  • Veiciet hidraulisko balansēšanu!

Q-LimitMin

Papildu regulēšanas funkciju „Q-LimitMin“ var apvienot ar citām regulēšanas funkcijām (spiedienu starpības regulēšana (∆p-v, ∆p-c), kopējā sūknēšanas plūsma, temperatūras regulēšana (∆T vadība, T vadība)). Tas sniedz iespēju nodrošināt minimālo sūknēšanas plūsmu līdz 10 % – 90 % no QMax hidrauliskās raksturlīknes ietvaros. Sasniedzot iestatīto vērtību, sūknis veic regulēšanu atbilstoši raksturlīknei un ierobežojuma vērtībai, līdz sasniedz maksimālo sūknēšanas augstumu.

IEVĒRĪBAI

Papildu regulēšanas funkciju „Q-LimitMin“ nevar apvienot ar papildu regulēšanas funkciju „Pazeminātās darbības režīms“ un „No-Flow Stop“!