Kiegészítő szabályozási funkciók

ÉRTESÍTÉS

A kiegészítő szabályozási funkciók nem elérhetők minden alkalmazásnál! Lásd a „Előre meghatározott alkalmazások a beállítási asszisztensben” fejezetben található táblázatot.

Az alkalmazástól függően az alábbi kiegészítő szabályozási funkciók elérhetők:

  • Csökkentett üzem
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Csökkentett üzem

Ha csökken a közeghőmérséklet, a szivattyú kiszámítja a hőfejlesztő berendezés csökkentett üzemét. Minimumra csökkenti a fordulatszámot és ezzel a szivattyú teljesítményét.
Ez a funkció gyárilag deaktivált állapotban van és szükség esetén aktiválni kell.

VIGYÁZAT

Anyagi károk veszélye fagy miatt!

A csökkentett üzemet csak akkor szabad aktiválni, ha a rendszer hidraulikus kiegyenlítését elvégezték! Ennek be nem tartása esetén a rendszer túl kevéssé ellátott részei fagy esetén befagyhatnak!

  • Végezze el a hidraulikus kiegyenlítést!

ÉRTESÍTÉS

A „Csökkentett üzem” kiegészítő szabályozási funkciót nem szabad kombinálni a „No-Flow Stop” kiegészítő szabályozási funkcióval!

No-Flow Stop

A „No-Flow Stop” kiegészítő szabályozási funkció folyamatosan felügyeli a fűtő-/hűtőrendszer tényleges térfogatáramát.
Ha a térfogatáram a beállított QRef referencia térfogatáram alá csökken, a szivattyú leáll. A szivattyú 5 percenként ellenőrzi, hogy a térfogatáram-igény nem emelkedik-e. A szivattyú szükség esetén visszakapcsol a korábban beállított szabályozási funkcióra.
A QRef referencia térfogatáramot a szivattyú méretétől függően a QMax maximális térfogatáram 1–20%-os értékére lehet beállítani.
Gyárilag ez a funkció deaktivált állapotban van, melyet szükség esetén aktiválni kell.

ÉRTESÍTÉS

A „No-Flow Stop” kiegészítő szabályozási funkció csak a megfelelő alkalmazásoknál elérhető! (Lásd „Előre meghatározott alkalmazások a beállítási asszisztensben” c. fejezetet.)
A „No-Flow Stop” kiegészítő szabályozási funkciót nem lehet a „Csökkentett üzem” és „Q-LimitMin” kiegészítő szabályozási funkcióval kombinálni!

Q-LimitMax

A „Q-LimitMax” kiegészítő szabályozási funkció kombinálható egyéb szabályozási funkciókkal (nyomáskülönbség-szabályozás (∆p-v, ∆p-c), kumulált térfogatáram, hőmérséklet-szabályozás (∆T-szabályozás, T-szabályozás)). Lehetővé teszi a maximális térfogatáram 10 % – 90 % QMax-ra történő korlátozását. A beállított érték elérésekor a szivattyú a jelleggörbe mentén szabályozza a korlátozást, de azt soha nem lépi túl.

ÉRTESÍTÉS

A Q-LimitMax hidraulikusan nem kiegyenlített rendszerekben történő alkalmazása esetén egyes résztartományok ellátás nélkül maradhatnak.

VIGYÁZAT

Anyagi károk veszélye fagy miatt!

A Q-LimitMax hidraulikusan nem kiegyenlített rendszerekben történő alkalmazása esetén egyes résztartományok ellátás nélkül maradhatnak és befagyhatnak!

  • Végezze el a hidraulikus kiegyenlítést!

Q-LimitMin

A „Q-LimitMin” kiegészítő szabályozási funkció kombinálható egyéb szabályozási funkciókkal (nyomáskülönbség-szabályozás (∆p-v, ∆p-c), kumulált térfogatáram, hőmérséklet-szabályozás (∆T-szabályozás, T-szabályozás)). Lehetővé teszi a minimális térfogatáram biztosítását a QMax értékének 10 % – 90 %-n a hidraulika jelleggörbén belül. A beállított érték elérésekor a szivattyú a jelleggörbe mentén szabályozza a korlátozást, egészen a maximális szállítómagasság eléréséig.

ÉRTESÍTÉS

A „Q-LimitMin” kiegészítő szabályozási funkciót nem lehet a „Csökkentett üzem” és „No-Flow Stop” kiegészítő szabályozási funkcióval kombinálni!