Szigetelés

A szivattyú szigetelése fűtőberendezésekben és ivóvízcirkulációs alkalmazásokban (csak egyes-szivattyú)

FIGYELMEZTETÉS

warning

Forró felület!

A teljes szivattyú nagyon forróvá válhat. A szigetelés üzemelés közben végzett utólagos felszerelése esetén égésveszély áll fenn!

Üzembe helyezés előtt helyezze a hőszigetelés két féldobozát a szivattyúház köré és nyomja össze őket. Ehhez először szerelje fel a négy műanyag dübelt (szállítási terjedelem) az egyik féldoboz furataiba.

A szivattyú szigetelése a hűtő-/klímaberendezésekben

ÉRTESÍTÉS

A szállítási terjedelemben található hőszigetelő burkolatot csak 20 °C-nál magasabb közeghőmérsékletű fűtő- és ivóvízcirkulációs alkalmazások esetén engedélyezettek!

A hűtéstechnikai és klímaberendezésekben alkalmazott egyes-szivattyúkat a Wilo hidegvíz-szigeteléssel (Wilo-ClimaForm) vagy egyéb, kereskedelemben kapható diffúziótömör szigetelőanyaggal lehet szigetelni.
Az ikerszivattyúkhoz nincsenek előregyártott hidegvíz-szigetelések. Ilyenkor kereskedelemben kapható, diffúziótömör szigetelőanyagokat kell használni, melyeket az építtető biztosít.

VIGYÁZAT

Elektromos meghibásodás!

A motorban felgyűlő kondenzátum ellenkező esetben elektromos meghibásodáshoz vezethet.

  • A szivattyúházat csak a motorhoz vezető elválasztó fugáig szigetelje!
  • A kondenzátum-elvezető nyílásokat hagyja szabadon, hogy a motorban keletkező kondenzátum akadálytalanul folyhasson el.
Szigetelés, a kondenzátumlefolyó szabadon hagyása
Szigetelés, a kondenzátumlefolyó szabadon hagyása