Lisäsäätötoiminnot

HUOMAUTUS

Lisäsäätötoiminnot eivät ole käytettävissä kaikissa käyttökohteissa! Katso taulukko luvussa "Esimääritetyt käyttökohteet säätöavustajassa".

Käyttökohteesta riippuen käytettävissä ovat nämä lisäsäätötoiminnot:

  • Pudotustoiminto
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Pudotustoiminto

Jos aineen lämpötila laskee, pumppu määrittää lämmönvaihtimen pudotustoiminnon. Se laskee kierrosluvun ja sen myötä pumpun tehon minimiin.
Tämä toiminto on otettu pois käytöstä tehtaalla, ja se on aktivoitava tarvittaessa.

HUOMIO

Jäätymisen aiheuttamat esinevahingot!

Pudotustoiminnon saa aktivoida vain silloin, kun järjestelmän hydraulinen tasapainotus on suoritettu! Jos tätä ei oteta huomioon, saattavat alihuolletut järjestelmän osat jäätyä lämpötilan laskiessa alle nollan!

  • Suorita hydraulinen tasapainotus!

HUOMAUTUS

Lisäsäätötoimintoa "Pudotustoiminto" ei voida yhdistää lisäsäätötoimintoon "No-Flow Stop"!

No-Flow Stop

Lisäsäätötoiminto "No-Flow Stop" valvoo jatkuvasti lämmitys-/jäähdytysjärjestelmän todellista virtaamaa.
Jos virtaama laskee asetetun viitevirtaaman Qref alapuolelle, pumppu pysähtyy. Pumppu tarkistaa 5 minuutin välein, nouseeko virtaaman tarve jälleen. Pumppu kytkee tarvittaessa takaisin asetettuun säätötoimintoon.
Viitevirtaama Qref voidaan asettaa pumpun koosta riippuen 1–20 %:iin maksimivirtaamasta QMax.
Tämä toiminto on poistettu käytöstä tehtaalla, ja se tulee aktivoida tarvittaessa.

HUOMAUTUS

Lisäsäätötoiminto "No-Flow Stop" on käytettävissä vain soveltuvissa käyttökohteissa! (Katso luku "Esimääritetyt käyttökohteet säätöavustajassa")
Lisäsäätötoimintoa "No-Flow Stop" ei voida yhdistää lisäsäätötoimintoihin "Pudotustoiminto" ja "Q-LimitMin"!

Q-LimitMax

Lisäsäätötoiminto "Q-LimitMax" voidaan yhdistää muihin säätötoimintoihin (paine-erosäätö (∆p-v, ∆p-c), kumulatiivinen virtaama, lämpötilansäätö (∆T-säätö, T-säätö)). Sen avulla voidaan varmistaa maksimivirtaama 10–90 %:iin arvosta QMax. Kun säädetty arvo saavutetaan, pumppu säätää rajoituksen ominaiskäyrää pitkin - ei koskaan sen ylitse.

HUOMAUTUS

Käytettäessä Q-LimitMax -käyttötapaa järjestelmissä, jotka eivät ole hydraulisesti tasapainotettuja, voivat osa-alueet jäädä alisyötetyiksi.

HUOMIO

Jäätymisen aiheuttamat esinevahingot!

Käytettäessä Q-LimitMax -käyttötapaa järjestelmissä, jotka eivät ole hydraulisesti tasapainotettuja, voivat osa-alueet jäädä alisyötetyiksi ja jäätyä!

  • Suorita hydraulinen tasapainotus!

Q-LimitMin

Lisäsäätötoiminto "Q-LimitMin" voidaan yhdistää muihin säätötoimintoihin (paine-erosäätö (∆p-v, ∆p-c), kumulatiivinen virtaama, lämpötilansäätö (∆T-säätö, T-säätö)). Sen avulla voidaan varmistaa minimivirtaama 10–90 %:iin arvosta QMax hydrauliikan ominaiskäyrän sisällä. Kun säädetty arvo saavutetaan, pumppu säätää ominaiskäyrällä rajoitusta pitkin maksiminostokorkeuteen saakka.

HUOMAUTUS

Lisäsäätötoimintoa "Q-LimitMin" ei voida yhdistää lisäsäätötoimintoihin "Pudotustoiminto" ja "No-Flow Stop"!