Χρήση και λειτουργία ρελέ SSM

Η επαφή του συνολικού σήματος βλάβης (SSM, επαφή εναλλαγής χωρίς δυναμικό) μπορεί να συνδεθεί σε συστήματα αυτοματισμού κτιρίων. Το ρελέ SSM μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε μόνο σε περίπτωση σφαλμάτων ή σε περίπτωση σφαλμάτων και προειδοποιήσεων.

  • Όταν η αντλία είναι χωρίς ρεύμα ή δεν υπάρχει βλάβη, τότε είναι κλειστή η επαφή ανάμεσα στους ακροδέκτες COM (75) και OK (76). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η επαφή είναι ανοιχτή.
  • Όταν υπάρχει βλάβη, τότε είναι κλειστή η επαφή ανάμεσα στους ακροδέκτες COM (75) και Fault (78). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι ανοιχτή.

Στο μενού "Ρυθμίσεις"

  1. "Εξωτερικές διεπαφές"
  2. επιλέξτε τη "Λειτουργία ρελέ SSM".

 

Δυνατές ρυθμίσεις:

Λειτουργία ρελέ SSM

Δυνατότητα επιλογής

Λειτουργία ρελέ SSM

Μόνο σφάλμα (εργοστασιακή ρύθμιση)

Το ρελέ SSM ενεργοποιείται μόνο όταν υπάρχει σφάλμα. Σφάλμα σημαίνει: Η αντλία δεν λειτουργεί.

Σφάλματα και προειδοποιήσεις

Το ρελέ SSM ενεργοποιείται όταν υπάρχει βλάβη ή προειδοποίηση.

Μετά την επιβεβαίωση μιας από τις δυνατότητες επιλογής καταχωρούνται η καθυστέρηση διέγερσης του SSM και η καθυστέρηση μηδενισμού του SSM.

Καθυστέρηση μηδενισμού και διέγερσης

Ρύθμιση

Τομέας σε δευτερόλεπτα

Καθυστέρηση διέγερσης SSM

0 s έως 60 s

Καθυστέρηση μηδενισμού SSM

0 s έως 60 s

 

  • Η διέγερση του σήματος SSM καθυστερεί μετά την εμφάνιση ενός σφάλματος ή μιας προειδοποίησης.
  • Ο μηδενισμός του σήματος SSM καθυστερεί μετά από την επιδιόρθωση του σφάλματος ή της ειδοποίησης.

Οι καθυστερήσεις διέγερσης εξυπηρετούν στο να μην επηρρεαστούν οι διεργασίες από σύντομες ενδείξεις βλάβης ή προειδοποίησης.
Όταν ένα σφάλμα ή μια προειδοποίηση επιδιορθωθούν πριν από το τέλος του ρυθμισμένου χρόνου, δεν εμφανίζεται ένδειξη στο SSM.
Μια ρυθμισμένη καθυστέρηση διέγερσης SSM των 0 δευτερολέπτων ενημερώνει κατευθείαν για τις βλάβες ή τις προειδοποιήσεις.

Όταν μία ένδειξη βλάβης ή προειδοποίησης εμφανίζεται για λίγο (για παράδειγμα σε μία κακή επαφή), τότε η καθυστέρηση μηδενισμού εμποδίζει το τρεμοπαίξιμο του σήματος SSM.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η καθυστέρηση διέγερσης SSM και μηδενισμού SSM έχει ρυθμιστεί εργοστασιακά στα 5 δευτερόλεπτα.

 

SSM/ESM (συνολικό σήμα βλάβης/μεμονωμένη ένδειξη βλάβης) στη λειτουργία δίδυμης αντλίας

  • SSM: Η επαφή SSM μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε από τις δύο αντλίες. Εργοστασιακή ρύθμιση: Και οι δύο επαφές σηματοδοτούν παράλληλα βλάβες στη δίδυμη αντλία (συνολικό σήμα βλάβης).
  • ESM: Η λειτουργία SSM της δίδυμης αντλίας μπορεί να παραμετροποιηθεί, έτσι ώστε οι επαφές SSM να σηματοδοτούν μόνο τις βλάβες της εκάστοτε αντλίας (μεμονωμένη ένδειξη βλάβης). Για να καταγραφούν όλες οι βλάβες και των δύο αντλιών, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες και οι δύο επαφές.