Λειτουργία

Όλες οι αντλίες Stratos MAXO είναι εξοπλισμένες με μια ενσωματωμένη διαχείριση ζεύγους αντλιών. Αυτό το σύστημα διαχείρισης ζεύγους αντλιών έχει τις εξής λειτουργίες:

  • Κύρια λειτουργία/κατάσταση αναμονής:
  • Κάθε μία από τις δύο αντλίες αποδίδει την ισχύ παροχής σύμφωνα με τη ρύθμισή της. Η άλλη αντλία είναι σε ετοιμότητα για περίπτωση βλάβης ή λειτουργεί μετά από εναλλαγή των αντλιών. Λειτουργεί πάντα μία μόνον αντλία. Η κύρια λειτουργία/κατάσταση αναμονής είναι πλήρως ενεργή και σε περίπτωση δύο μεμονωμένων αντλιών ίδιου τύπου σε μία εγκατάσταση δίδυμης αντλίας.
  • Βελτιστοποιημένος βαθμός απόδοσης λειτουργίας φορτίου αιχμής (επιπρόσθετη λειτουργία):
  • Στη λειτουργία φορτίου αιχμής (επιπρόσθετη λειτουργία) επιτυγχάνεται συγχρόνως η υδραυλική απόδοση και από τις δύο αντλίες. Στην περιοχή μερικού φορτίου, η υδραυλική απόδοση αποδίδεται αρχικά από τη μία μόνον αντλία. Εάν αυξηθεί η απαιτούμενη υδραυλική ισχύς στο σημείο, όπου θα μπορέσει να καλύφθει πιο αποδοτικά από τις δύο αντλίες, τότε ενεργοποιείται και η δεύτερη αντλία. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα της λετιουργίας έναντι της συμβατικής λειτουργίας φορτίου αιχμής (εκτός από την εξαρτώμενη από το φορτίο ενεργοποίηση και απενεργοποίηση).
    Εάν διατίθεται μόνο μια αντλία, τότε η υπολειπόμενη αντλία αναλαμβάνει την παροχή. Έτσι περιορίζεται το πιθανό φορτίο αιχμής από την απόδοση των μεμονωμένων αντλιών.
    Η επιπρόσθετη λειτουργία είναι επίσης δυνατή με δύο μεμονωμένες αντλίες ίδιου τύπου.
  • Εναλλαγή αντλιών:
  • Για την ομοιόμορφη χρήση και των δύο αντλιών σε μονόπλευρη λειτουργία, γίνεται μια τακτική αυτόματη αλλαγή των αντλιών που χρησιμοποιούνται. Αν λειτουργεί μόνο μία αντλία (κύρια/εφεδρική, λειτουργία φορτίου αιχμής ή μείωσης), πρέπει να γίνει αλλαγή της χρησιμοποιούμενης αντλίας το αργότερο μετά από χρόνο λειτουργίας 24 h. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής λειτουργούν και οι δύο αντλίες ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία. Η αλλαγή της χρησιμοποιούμενης αντλίας μπορεί να γίνεται κατ' ελάχιστο κάθε έξι λεπτά και μπορεί να ρυθμιστεί σε διαβαθμίσεις έως και το μέγιστο 24 h.
  • SSM/ESM (συνολικό σήμα βλάβης/μεμονωμένη ένδειξη βλάβης):
    • Η επαφή SSM μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε από τις δύο αντλίες. Εργοστασιακή ρύθμιση: Και οι δύο επαφές σηματοδοτούν παράλληλα βλάβες στη δίδυμη αντλία (συνολικό σήμα βλάβης).
    • ESM: Η λειτουργία SSM της δίδυμης αντλίας μπορεί να παραμετροποιηθεί, έτσι ώστε οι επαφές SSM να σηματοδοτούν μόνο τις βλάβες της εκάστοτε αντλίας (μεμονωμένη ένδειξη βλάβης). Για να καταγραφούν όλες οι βλάβες και των δύο αντλιών, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες και οι δύο επαφές.
  • SBM/EBM (συνολικό σήμα λειτουργίας/μήνυμα μεμονωμένης λειτουργίας):
    • Η επαφή SBM μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε από τις δύο αντλίες. Εργοστασιακή ρύθμιση: Και οι δύο επαφές σηματοδοτούν παράλληλα την κατάσταση λειτουργίας της δίδυμης αντλίας (συνολικό σήμα λειτουργίας).
    • EBM: Η λειτουργία SBM της δίδυμης αντλίας μπορεί να παραμετροποιηθεί, έτσι ώστε οι επαφές SBM να σηματοδοτούν μόνο ενδείξεις λειτουργίας της εκάστοτε αντλίας (μήνυμα μεμονωμένης λειτουργίας). Για να καταγραφούν όλες οι ενδείξεις λειτουργίας και των δύο αντλιών, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες και οι δύο επαφές.
  • Επικοινωνία ανάμεσα στις αντλίες:
  • Σε μια δίδυμη αντλία η επικοινωνία έχει ρυθμιστεί εργοστασιακά.
    Κατά τη σύνδεση δύο μεμονωμένων αντλιών σε μια δίδυμη αντλία θα πρέπει να εγκατασταθεί το Wilo Net ανάμεσα στις αντλίες.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Για την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση δύο μεμονωμένων αντλιών σε μια δίδυμη αντλία, βλέπε κεφάλαιο 6.7 "Wilo Net - πράσινο μπλοκ ακροδεκτών", κεφάλαιο 9 "Λειτουργία δίδυμης αντλίας" και κεφάλαιο 10.6 "Χρήση και λειτουργία της διεπαφής Wilo Net."

  • Σε βλάβη λειτουργίας/βλάβη/διακοπή επικοινωνίας αναλαμβάνει όλη τη λειτουργία η λειτουργούσα αντλία. Η αντλία λειτουργεί ως μεμονωμένη αντλία σύμφωνα με τη ρυθμισμένη λειτουργία της δίδυμης αντλίας. Η εφεδρική αντλία ξεκινά μόλις αναγνωρίσει το σφάλμα που έχει προκύψει.