Επιπρόσθετες λειτουργίες ρύθμισης

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Οι επιπρόσθετες λειτουργίες ρύθμισης δε διατίθενται σε όλες τις εφαρμογές! Βλέπε ταμπέλα στο κεφάλαιο "Προκαθορισμένες χρήσεις στο βοηθό ρύθμισης".

Ανάλογα με τη χρήση διατίθενται οι παρακάτω επιπρόσθετες λειτουργίες ρύθμισης:

  • Λειτουργία μείωσης
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Λειτουργία μείωσης

Όταν πέφτει η θερμοκρασία υγρού, η αντλία υπολογίζει τη λειτουργία μείωσης του συστήματος παραγωγής θερμότητας. Μειώνει την ταχύτητα περιστροφής και επομένως την απόδοση αντλίας στο ελάχιστο.
Αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη εργοστασιακά και πρέπει να ενεργοποιηθεί εάν χρειαστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υλικές ζημιές από παγετό!

Η λειτουργία μείωσης επιτρέπεται να ενεργοποιηθεί, μόνο αφού έχει γίνει η υδραυλική εξισορρόπηση της εγκατάστασης! Αν δεν τηρηθεί το παραπάνω ενδέχεται να παγώσουν υποτροφοδοτούμενα τμήματα της εγκατάστασης, εφόσον υπάρξει παγετός!

  • Πραγματοποίηση υδραυλικής εξισορρόπησης!

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "Λειτουργία μείωσης" μπορεί να συνδυαστεί με την επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "No-Flow Stop"!

No-Flow Stop

Η επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "No-Flow Stop" επιβλέπει συνεχώς την ονομαστική ταχύτητα ροής του συστήματος ψύξης/θέρμανσης.
Εάν η ταχύτητα ροής πέσει κάτω από τη ρυθμισμένη ταχύτητα αναφοράς Qref, η αντλία σταματά τη λειτουργία της. Η αντλία ελέγχει κάθε 5 λεπτά, έαν έχει πάλι αυξηθεί η απαίτηση για ταχύτητα ροής. Η αντλία ενδεχομένως να επιστρέψει στην προηγούμενη λειτουργία ρύθμισης.
Η ταχύτητα ροής αναφοράς Qref μπορεί να ρυθμιστεί, ανάλογα με το μέγεθος της αντλίας, μεταξύ 1 % και 20 % της μέγιστης ταχύτητας ροής QMax.
Αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη εργοστασιακά και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, εάν χρειαστεί.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "No-Flow Stop" ενδείκνυται μόνο για τις κατάλληλες χρήσεις! (Βλέπε κεφάλαιο "Προκαθορισμένες χρήσεις στο βοηθό ρύθμισης")
Η επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "No-Flow Stop" δε μπορεί να συνδυαστεί με τις επιπρόσθετες λειτουργίες ρύθμισης "Λειτουργία μείωσης" και "Q-LimitMin"!

Q-LimitMax

Η επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "Q-LimitMax" μπορεί να συνδυαστεί με άλλες λειτουργίες ρύθμισης (ρύθμιση διαφορικής πίεσης (∆p-v, ∆p-c), αθροιστική ταχύτητα ροής, ρύθμιση θερμοκρασίας (σύστημα ρύθμισης ∆T, σύστημα ρύθμισης T)). Επιτρέπει τον περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας ροής σε 10% - 90% του Qmax. Όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη τιμή η αντλία λειτουργεί σύμφωνα με την οριακή καμπύλη - ποτέ πέρα από αυτή.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά τη χρήση του Q-LimitMax σε συστήματα χωρίς υδραυλική εξισορρόπηση μπορεί διάφορα τμήματα να υποτροφοδοτούνται.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υλικές ζημιές από παγετό!

Κατά τη χρήση του Q-LimitMax σε συστήματα χωρίς υδραυλική εξισορρόπηση μπορεί διάφορα τμήματα να υποτροφοδοτηθούν και να παγώσουν!

  • Πραγματοποίηση υδραυλικής εξισορρόπησης!

Q-LimitMin

Η επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "Q-LimitMin" μπορεί να συνδυαστεί με άλλες λειτουργίες ρύθμισης (ρύθμιση διαφορικής πίεσης (∆p-v, ∆p-c), αθροιστική ταχύτητα ροής, ρύθμιση θερμοκρασίας (σύστημα ρύθμισης ∆T, σύστημα ρύθμισης T)). Επιτρέπει την εξασφάλιση μιας ελάχιστης ταχύτητας ροής στο 10% - 90% του Qmax εντός της χαρακτηριστικής καμπύλης του υδραυλικού συστήματος. Όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη τιμή η αντλία λειτουργεί σύμφωνα με την χαρακτηριστική καμπύλη μέχρι να φτάσει στο μέγιστο μανομετρικό.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η επιπρόσθετη λειτουργία ρύθμισης "Q-LimitMin" δε μπορεί να συνδυαστεί με τις επιπρόσθετες λειτουργίες ρύθμισης "Λειτουργία μείωσης" και "No-Flow Stop"!