Μόνωση

Μόνωση της αντλίας σε συστήματα θέρμανσης και εφαρμογές κυκλοφορίας πόσιμου νερού (μόνο για μεμονωμένες αντλίες)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

warning

Θερμή επιφάνεια!

Όλη η αντλία μπορεί να γίνει πολύ ζεστή. Κατά τον μετέπειτα εξοπλισμό της μόνωσης με τον κινητήρα σε λειτουργία υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος!

Βάλτε τα δύο ημικελύφη της θερμικής μόνωσης πριν από την εκκίνηση γύρω από το κέλυφος αντλίας και πιέστε τα μεταξύ τους. Τοποθετήστε γι' αυτό το σκοπό πιο πριν τις τέσσερις πλαστικές ούπες (περιεχόμενο παράδοσης) στις οπές του ενός ημικελύφους.

Μόνωση της αντλίας σε εγκαταστάσεις ψύξης και κλιματισμού

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Τα θερμομονωτικά κελύφη που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο παράδοσης επιτρέπονται μόνο σε εφαρμογές θέρμανσης και κυκλοφορίας πόσιμου νερού με θερμοκρασία υγρού > 20 °C!

Οι μεμονωμένες αντλίες μπορούν να μονωθούν για τη χρήση σε εφαρμογές ψύξης και κλιματισμού με το ψυχρομονωτικό κέλυφος της Wilo (Wilo-ClimaForm) ή άλλων υλικών μόνωσης του εμπορίου με στεγανότητα διείσδυσης.
Για τις δίδυμες αντλίες δεν υπάρχουν προκατασκευασμένα ψυχρομονωτικά κελύφη. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν υλικά μόνωσης του εμπορίου με στεγανότητα διείσδυσης από τον εγκαταστάτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ηλεκτρική βλάβη!

Διαφορετικά το αυξανόμενο συμπύκνωμα μέσα στον κινητήρα μπορεί να επιφέρει ηλεκτρική βλάβη.

  • Η μόνωση του περιβλήματος της αντλίας να φτάνει μόνο έως τον αρμό διαχωρισμού προς τον κινητήρα!
  • Τα ανοίγματα εκροής συμπυκνώματος πρέπει να παραμένουν ελεύθερα ώστε να μπορεί να εκρέει ανεμπόδιστα το συμπύκνωμα που σχηματίζεται μέσα στον κινητήρα!
Μόνωση, ελεύθερη εκροή συμπυκνωμάτων
Μόνωση, ελεύθερη εκροή συμπυκνωμάτων