Dodatečné regulační funkce

OZNÁMENÍ

Další regulační funkce nejsou k dispozici u všech typů použití! Viz tabulku v kapitole „Předdefinovaná použití v průvodci nastavením“.

V závislosti na použití jsou k dispozici tyto dodatečné regulační funkce:

  • Útlumový režim
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Útlumový režim

Sníží-li se teplota média, čerpadlo stanoví útlumový režim na straně generátoru tepla. Snižuje otáčky a tím i výkon čerpadla na minimum.
V nastavení z výroby je tato funkce vypnuta a, je-li to potřeba, musí být aktivována.

UPOZORNĚNÍ

Věcné škody v důsledku mrazu!

Útlumový režim se smí aktivovat jen tehdy, když bylo provedeno hydraulické vyrovnávání zařízení! Při nedodržení mohou nedostatečně zásobené části zařízení při mrazech zamrznout!

  • Proveďte hydraulické vyrovnávání!

OZNÁMENÍ

Přídavnou regulační funkci „Útlumový režim“ nelze kombinovat s dodatečnou regulační funkcí „No-Flow Stop“!

No-Flow Stop

Dodatečná regulační funkce „No-Flow Stop“ nepřetržitě monitoruje skutečný průtok topného/chladicího systému.
Pokud průtok klesne pod nastavený referenční průtok Qref, čerpadlo se zastaví. Čerpadlo kontroluje každých 5 minut, zda se poptávka po průtoku znovu zvyšuje. Čerpadlo se popřípadě přepne zpět do dříve nastavené regulační funkce.
Referenční průtok Qref lze v závislosti na velikosti čerpadla nastavit mezi 1 % a 20 % maximálního průtoku QMax.
U nastavení z výroby je tato funkce deaktivována a, je-li to potřeba, musí být aktivována.

OZNÁMENÍ

Přídavná regulační funkce „No-Flow Stop“ je k dispozici pouze u vhodných typů použití! (Viz kapitolu „Předdefinovaná použití v průvodci nastavením“)
Dodatečnou regulační funkci „No-Flow Stop“ nelze kombinovat s dodatečnými regulačními funkcemi „Útlumový režim" či „Q-LimitMin“!

Q-LimitMax

Dodatečnou regulační funkci „Q-LimitMax“ lze kombinovat s jinými regulačními funkcemi (regulace rozdílu tlaku (∆p-v, ∆p-c), kumulativní průtok, regulace teploty (regulace ∆T, regulace T)). Umožňuje omezení maximálního průtoku na 10 % - 90 % z QMax. Při dosažení nastavené hodnoty reguluje čerpadlo na charakteristice podél omezení - nikdy ho nepřekročí.

OZNÁMENÍ

Při použití provozního režimu Q-LimitMax v hydraulicky nevyvážených zařízeních se mohou vyskytnout dílčí nedostatečné zásobené oblasti.

UPOZORNĚNÍ

Věcné škody v důsledku mrazu!

Při použití provozního režimu Q-LimitMax v hydraulicky nevyvážených zařízeních se mohou vyskytnout dílčí nedostatečné zásobené oblasti, které mohou zamrznout!

  • Proveďte hydraulické vyrovnávání!

Q-LimitMin

Dodatečnou regulační funkci „Q-LimitMin“ lze kombinovat s jinými regulačními funkcemi (regulace rozdílu tlaku (∆p-v, ∆p-c), kumulativní průtok, regulace teploty (regulace ∆T, regulace T)). Umožňuje zajištění minimálního průtoku na úrovni 10 % - 90 % QMax v rámci hydraulické charakteristiky. Při dosažení nastavené hodnoty reguluje čerpadlo na charakteristice podél omezení až po dosažení maximální dopravní výšky.

OZNÁMENÍ

Přídavnou regulační funkci „Q-LimitMin“ nelze kombinovat s dodatečnými regulačními funkcemi „Útlumový režim“ či „No-Flow Stop“!