Wilo Net – zelený blok svorek

Wilo Net je systémová sběrnice Wilo, která se používá pro komunikaci produktů Wilo spolu navzájem, například s cílem umožnit komunikaci mezi

  • dvěma samostatnými čerpadly (paralelně instalovaná v instalaci pomocí potrubí) jako řešení pomocí zdvojeného čerpadla (funkce zdvojeného čerpadla)
  • více čerpadly v připojení se způsobem regulace Multi-Flow Adaptation
  • Gateway a čerpadlem.

Bus-topologie:

Topologie sběrnice se skládá z většího počtu stanic (čerpadel), které jsou zapojeny v sérii. Stanice (čerpadla) jsou navzájem spojena prostřednictvím společného vedení.
Na obou koncích vedení musí být sběrnice zakončena. To se provádí u obou vnějších čerpadel v nabídce čerpadel (Nastavení/Externí rozhraní/Nastavení Wilo Net). Žádní další účastníci nesmějí mít jakékoli aktivované zakončení.

Všem účastníkům sběrnice musí být přiřazena jednoznačná adresa (Wilo Net ID). Tato adresa se nastavuje v menu příslušného čerpadla (Nastavení/Externí rozhraní/Nastavení Wilo Net).

Pro zajištění připojení Wilo Net je nutné propojit tři svorky H, L, GND pomocí komunikačního vedení od čerpadla k čerpadlu. Pro délky kabelů ≥ 2 m použijte stíněný kabel.
Příchozí a odchozí vedení se zapojují do jedné svorky. Pro tento účel musejí být opatřeny dvojitou kabelovou koncovou svorkou.

OZNÁMENÍ