Допълнителни регулиращи функции

ЗАБЕЛЕЖКА

Допълнителните регулиращи функции не са активни при всички приложения! Виж таблицата в глава „Предварително дефинирани приложения в Асистент за настройка“.

В зависимост от приложението на разположение са следните допълнителни регулиращи функции:

  • Икономичен режим
  • No-Flow Stop
  • Q-LimitMax
  • Q-LimitMin

Икономичен режим

При спадане на температурата на флуида, помпата разпознава икономичен режим на топлогенератора. Тя намалява оборотите и по този начин и мощността на помпата до минимум.
Тази функция е деактивирана фабрично и при необходимост трябва да се активира.

ВНИМАНИЕ

Опасност от причиняване на материални в резултат на замръзване!

Икономичният режим може да бъде активиран само тогава, когато е било извършено хидравлично изравняване на системата! При неспазване на това указание, при ниски температури може да се стигне до замръзване на недостатъчно захранени части на системата!

  • Извършете хидравлично изравняване!

ЗАБЕЛЕЖКА

Допълнителната функция „Икономичен режим“ не може да се комбинира с допълнителната регулираща функция „No-Flow Stop“!

No-Flow Stop

Допълнителната регулираща функция „No-Flow Stop“ контролира непрекъснато действителния дебит на системата отопление/охлаждане.
При спадане на дебита под настроения референтен дебит Qref, помпата спира. На всеки 5 минути помпата проверява дали отново нараства потребността от дебит. При необходимост помпата превключва на предварително настроената регулираща функция.
В зависимост от размера на помпата, референтният дебит Qref може да се настройва в диапазона от 1 % до 20 % от максималния дебит QMax.
Тази функция е деактивирана фабрично и при необходимост трябва да се активира.

ЗАБЕЛЕЖКА

Допълнителната регулираща функция „No-Flow Stop“ е активна само при подходящи приложения! (Виж глава „Предварително дефинирани приложения в Асистент за настройка“)
Допълнителната регулираща функция „No-Flow Stop“ не може да се комбинира с регулиращите функции „Икономичен режим“ и „Q-LimitMin“!

Q-LimitMax

Допълнителната регулираща функция „Q-LimitMax“ може да се комбинира с други регулиращи функции (регулиране на диференциалното налягане (∆p-v, ∆p-c), сумиран дебит, регулиране на температурата (∆T регулиране, T регулиране)). Тя позволява ограничаване на максималния дебит на 10 % - 90 % от QMax. При достигане на настроената стойност помпата регулира по характеристичната крива в рамките на ограничението, но никога над него.

ЗАБЕЛЕЖКА

При използване на режима Q-LimitMax в системи, които не са хидравлично изравнени, е възможно да останат частични зони с недостатъчно захранване.

ВНИМАНИЕ

Опасност от причиняване на материални в резултат на замръзване!

При използване на режима Q-LimitMax в системи, които не са хидравлично изравнени, е възможно да останат частични зони с недостатъчно захранване и да замръзне!

  • Извършете хидравлично изравняване!

Q-LimitMin

Допълнителната регулираща функция „Q-LimitMin“ може да се комбинира с други регулиращи функции (регулиране на диференциалното налягане (∆p-v, ∆p-c), сумиран дебит, регулиране на температурата (∆T регулиране, T регулиране)). Тя позволява гарантирането на минимален дебит на 10 % - 90 % от QMax в рамките на хидравличната характеристична крива. При достигане на настроената стойност помпата регулира по характеристичната крива в рамките на ограничението до достигане на максимален напор.

ЗАБЕЛЕЖКА

Допълнителната регулираща функция „Q-LimitMin“ не може да се комбинира с регулиращите функции „Икономичен режим“ и „No-Flow Stop“!