Wilo Net - зелен клемен блок

Wilo Net представлява системна шина на Wilo, която се използва за комуникация между продукти на Wilo, напр. за изграждането на комуникацията между

  • две единични помпи (паралелно инсталирани в система с тройно разклонение) като конструкция на сдвоени помпи (функция на сдвоена помпа)
  • няколко помпи във връзка с режима на регулиране Multi-Flow Adaptation
  • междумрежовия интерфейс и помпата.

Шинна топология:

Шинната топология се състои от няколко станции (помпи), включени последователно. Станциите (помпите) са свързани чрез общ проводник.
На двата края на проводника шината трябва бъде терминирана. Това при двете външни помпи се извършва в менюто на помпата (Настройки/Външни интерфейси/Настройка Wilo Net). Всички останали участници не могат да бъдат терминирани.

На всички шинни участници трябва да бъде присвоен собствен адрес (Wilo Net ID). Този адрес се настройва в менюто на помпата (Настройки/Външни интерфейси/Настройка на Wilo Net) на съответната помпа.

За да се изгради Wilo Net връзката, трите клеми H, L, GND трябва да бъдат свързани с комуникационна линия от помпа до помпа. При дължини на кабела ≥ 2 m използвайте екранирани кабели.
Входящи и изходящи проводници се фиксират в една клема. За целта те трябва да са снабдени с кабелни накрайници за двужилни кабели.

ЗАБЕЛЕЖКА