Изолиране

Изолация на помпата при приложения в отоплителни системи и инсталации за циркулация на питейна вода (само единична помпа)

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

warning

Гореща повърхност!

Цялата помпа може да се нагорещи много. При последващо поставяне на изолацията по време на експлоатация на помпата има опасност от изгаряне!

Поставете двете полусфери на топлоизолацията преди пускане в експлоатация около корпуса на помпата и ги притиснете една към друга. За целта преди това монтирайте четирите пластмасови дюбела (включени в обхвата на доставката) в отворите на едната полусфера.

Изолация на помпата в системи за охлаждане/климатизация

ЗАБЕЛЕЖКА

Включените в обхвата на доставката топлоизолационни обвивки могат да се използват само при приложения на системи за отопление и циркулация на питейна вода с температура на флуида > 20 °C!

Единичните помпи могат да се изолират при приложения в охлаждащи или климатични инсталации със студоизолационна обвивка Wilo (Wilo-ClimaForm) или други обичайни антидифузионни изолационни материали.
За сдвоените помпи няма предварително произведени топлоизолационни обвивки. За целта трябва да се използват осигурени от монтажника обичайни антидифузионни изолационни материали.

ВНИМАНИЕ

Електрическа повреда!

В противен случай образуващият се кондензат в мотора може да доведе до електрически повреди.

  • Корпусът на помпата да се изолира само до разделителната фуга с мотора!
  • Жлебовете за оттичане на кондензата трябва да останат свободни, така че образуващият се в мотора кондензат да може да се оттича безпрепятствено!
Изолиране, изпускане на кондензат, свободно изпускане
Изолиране, изпускане на кондензат, свободно изпускане