Priključak: Pumpa bez utikača

OPASNOST

danger

Opasnost za život zbog električne struje!

Nestručno ponašanje prilikom električnih radova rezultira smrću strujnim udarom! Električne radove mora obaviti električar u skladu s lokalnim propisima.

OPREZ

Totalna šteta zbog vode koja ulazi

Priključni kabeli bez utikača imaju slobodne krajeve kabela. Ovim krajem kabela voda može ući u priključni kabel i pumpu. Time se priključni kabel i pumpa uništavaju. Slobodni kraj voda priključnoga kabela nikada ne uranjajte u tekućinu, a tijekom uskladištenja čvrsto ga zatvorite.

Pumpa ima priključni kabel sa slobodnim krajem kabela. Pumpa se mora čvrsto priključivati na uključni uređaj. Potrebno je pridržavati se sljedećih napomena:

  • Propisno uzemljite proizvod!
  • Predviđena zaštitna sklopka motora!
  • Minimalan je zahtjev termički relej / zaštitna sklopka motora s kompenzacijom temperature, aktiviranjem diferencijala i blokadom protiv ponovnog uključivanja prema lokalnim propisima.
  • Instalirajte uređaj za odvajanje mreže!
  • Minimalni zahtjevi: Glavna sklopka s višepolnim isključenjem.

Pumpa s motorom na jednofaznu struju

Da biste pumpu čvrsto priključili na uključni uređaj, odvojite utikač. Priključak u uključnom uređaju provedite kao u nastavku:

Boja žile

Stezaljka u uključnom uređaju

Smeđa (bn)

L (faza)

Plava (bl)

N (nulti vodič)

Zelena/žuta (gn-ye)

Uzemljenje (zaštitni vodič)

Pumpa s motorom na trofaznu struju

Pumpa je prikladna za priključak na okretno polje koje se vrti udesno. Okretno polje provjerite prije priključka uređajem za provjeru okretnog polja i po potrebi korigirajte. OPREZ! Pumpa nije odobrena za pogon na lijevom okretnom polju! Priključak u uključnom uređaju provedite kao u nastavku:

Boja žile

Stezaljka u uključnom uređaju

Smeđa (bn)

U

Crna (bk)

V

Plava (bl)

W

Zelena/žuta (gn-ye)

Uzemljenje (zaštitni vodič)

Namještanje zaštite motora

Zaštitnu sklopku motora namjestite na nazivnu struju (vidi tipsku pločicu).