Način funkcionisanja

U automatskom režimu rada pumpe se uključuju i isključuju u zavisnosti od nivoa vode. Kada se dostigne prva tačka uključivanja, uključuje se pumpa 1. Kada se dostigne druga tačka uključivanja, pumpa 2 se uključuje po isteku vremena odlaganja uključivanja. Tokom rada se signalizacija obavlja preko LC displeja i svetli zelena LED lampica. Kada se dostigne pozicija isključenja, obe pumpe se isključuju po isteku vremena odlaganja isključivanja. Radi optimizacije vremena rada pumpi, nakon svakog isključivanja vrši se zamena pumpi.

U slučaju smetnje na LC displeju se prikazuje signal alarma. Ukoliko je priključeno više od jedne pumpe, vrši se automatsko prebacivanje na funkcionalnu pumpu. Preko interne zujalice dodatno se može obezbediti zvučni alarm. Zatim se aktiviraju izlazi za zbirni signal smetnje (SSM) i pojedinačni signal greške (ESM).

Ako se dostigne nivo rada na suvo ili visok nivo vode, u zavisnosti od režima rada sledi:

Pored toga, na LC displeju se prikazuje signal alarma. Preko interne zujalice dodatno se može obezbediti zvučni alarm. Zatim se aktivira izlaz za zbirni signal smetnje (SSM).