Funkčný princíp

V automatickej prevádzke sa čerpadlá zapínajú a vypínajú podľa výšky hladiny vody. Keď sa dosiahne prvý spínací bod, čerpadlo 1 sa zapne. Keď sa dosiahne druhý spínací bod, čerpadlo 2 sa po uplynutí oneskorenia spínania zapne. Počas prevádzky sa objaví indikátor na LC displeji a rozsvieti sa zelená LED. Keď sa dosiahne druhý vypínací bod, po uplynutí oneskorenia vypínania sa obe čerpadlá vypnú. Na optimalizáciu dôb chodu čerpadla sa po každom vypnutí realizuje výmena čerpadla.

Pri poruche sa na LCD displeji zobrazí hlásenie poruchy. Ak je pripojených viac ako jedno čerpadlo, systém sa automaticky prepne na funkčné čerpadlo. Prostredníctvom interného bzučiaka sa môže vykonať dodatočné akustické hlásenie poruchy. Okrem toho sa aktivujú výstupy pre zberné (SSM) a samostatné poruchové hlásenie (ESM).

Keď sa dosiahne hladina chodu nasucho alebo zaplavenia, uskutoční sa v závislosti od prevádzkového režimu:

Okrem toho sa na LCD displeji zobrazí hlásenie poruchy. Prostredníctvom interného bzučiaka sa môže vykonať dodatočné akustické hlásenie poruchy. Okrem toho sa aktivuje výstup pre zberné poruchové hlásenie (SSM).