Werking

In het automatisch bedrijf worden de pompen afhankelijk van de waterstand in- en uitgeschakeld. Als het eerste inschakelpunt bereikt is, schakelt pomp 1 in. Als het tweede inschakelpunt bereikt is, schakelt na afloop van de inschakelvertraging pomp 2 in. Tijdens bedrijf verschijnt een mededeling op de LC-display en de groene led brandt. Als het uitschakelpunt bereikt is, schakelen na afloop van de uitschakelvertraging beide pompen uit. Ter optimalisatie van de pomplooptijden wordt vindt na elke uitschakeling een pompwisseling plaats.

In geval van een storing wordt op het LC-display een alarmbericht weergegeven. Als er meer dan één pomp is aangesloten, schakelt het systeem automatisch over op een functionerende pomp. Via de interne zoemer kan bovendien een akoestisch alarmsignaal volgen. Verder worden de uitgangen voor de verzamelstorings- (SSM) en enkelstoringsmelding (ESM) geactiveerd.

Wanneer het droogloop- of hoogwaterpeil is bereikt, volgt afhankelijk van de bedrijfssituatie:

Bovendien verschijnt er een alarmmelding op het LC-display. Via de interne zoemer kan bovendien een akoestisch alarmsignaal volgen. Verder wordt de uitgang voor de verzamelstoringsmelding (SSM) geactiveerd.