Принцип на работа

Пумпите во автоматска работа се вклучуваат и исклучуваат според нивото на водата. Кога ќе се достигне првата точка на прекинувач, се вклучува пумпа 1. Кога ќе се достигне втората точка на прекинувач, се вклучува пумпа 2 по истекување на одложувањето за вклучување. За време на работата, се појавува приказ на LC-дисплејот и засветува зелената LED сијаличка. Кога ќе се достигне точката на исклучување, се исклучуваат двете пумпи по истекување на одложувањето за исклучување. За да се оптимизираат времињата на работа на пумпите, се случува замена на пумпа по секое исклучување.

При дефект, прикажува известување за аларм во LC-дисплејот. Кога се поврзани повеќе од една пумпа, системот се префрла автоматски на функционирачката пумпа. Може да следува и звучно известување за аларм со помош на внатрешната зујалка. Понатаму, се активираат излезите за сигнализација на збирна грешка (SSM) сигнализација на единечна грешка (ESM).

Кога ќе се достигне нивото на сув од или преплавување, во зависност од начинот на работа:

Притоа се прикажува известување за аларм во LC-дисплејот. Може да следува и звучно известување за аларм со помош на внатрешната зујалка. Понатаму, се активира излезот за сигнализација на збирна грешка (SSM).