Működés

Automatikus üzemmódban a szivattyúk a víz szintjétől függően kapcsolnak be és ki. Az első bekapcsolási pont elérésekor az 1. szivattyú bekapcsol. A második bekapcsolási pont elérésekor a 2. szivattyú bekapcsol, miután a bekapcsolási késleltetés letelt. Az LCD kijelzőn optikai jelzés jelenik meg, és világít a zöld LED, amíg a szivattyú üzemel. A kikapcsolási pont elérésekor mindkét szivattyú kikapcsol, miután a kikapcsolási késleltetés letelt. A szivattyúk futási idejének optimalizálása érdekében minden kikapcsolás után szivattyúváltás történik.

Üzemzavar esetén az LCD kijelzőn megjelenik egy riasztásjelzés. Ha egynél több szivattyút csatlakoztatott, a rendszer automatikusan átvált egy működő szivattyúra. Ezen kívül a belső berregő riasztási hangjelzést is kiadhat. Továbbá a gyűjtő zavarjelzés (SSM) és az egyedi zavarjelzés (ESM) kimenetei aktiválódnak.

A szárazonfutás szintje vagy az árvízszint elérése esetén az üzemmód függvényében a következő dolog történik:

Ezen kívül az LCD kijelzőn megjelenik egy riasztásjelzés. Ezen kívül a belső berregő riasztási hangjelzést is kiadhat. Ezen kívül aktiválódik a gyűjtő zavarjelzés (SSM) kimenete.