Princip funkce

V režimu automatického provozu se čerpadla zapínají a vypínají v závislosti na stavu hladiny vody. Když je dosaženo první zapínací hodnoty, zapne se čerpadlo 1. Když je dosaženo druhé zapínací hodnoty, zapne se po uplynutí zpoždění zapnutí čerpadlo 2. Během provozu probíhá na LC displeji indikace a svítí zelená LED kontrolka. Když je dosaženo vypínací hodnoty, po uplynutí zpoždění vypnutí se obě čerpadla vypnou. Po každém vypnutí následuje výměna čerpadel, jejímž cílem je optimalizace dob chodu čerpadel.

Při poruše se na LCD displeji zobrazí výstražné hlášení. V případě, že je připojeno více čerpadel, dojde k automatickému přepnutí na funkční čerpadlo. Kromě toho může zaznít akustické výstražné hlášení, generované prostřednictvím vnitřního bzučáku. Dále se aktivují výstupy pro sběrné hlášení poruchy (SSM) a signalizace jednotlivých poruch (ESM).

Po dosažení hladiny chodu nasucho nebo vysoké hladiny vody následuje v závislosti na provozním režimu:

Navíc se na LCD displeji zobrazí výstražné hlášení. Kromě toho může zaznít akustické výstražné hlášení, generované prostřednictvím vnitřního bzučáku. Dále se aktivuje výstup pro sběrné hlášení poruchy (SSM).