Начин на функциониране

В автоматичен режим на работа помпите включват и изключват в зависимост от нивото на водата. Ако се достигне първия момент на включване, се включва помпа 1. Ако се достигне първата точка на включване, след изтичането на забавянето на включване се включва помпа 2. По време на експлоатацията на течнокристалния дисплей има индикация и зеленият светодиод свети. Ако се достигне точката на изключване, след изтичането на забавянето на изключване се изключват двете помпи. За оптимизиране на времената на работа на помпите след всяко изключване се прави размяна на помпите.

При повреда на течнокристалния дисплей се показва алармена сигнализация. Ако е свързана повече от една помпа, тя автоматично ще превключи на работеща помпа. По вътрешния зумер може да следва допълнителна акустична алармена сигнализация. Освен това се активират изходите за общ сигнал за повреда (SSM) и единичен сигнал за неизправност (ESM).

Ако се достигне работа на сухо или ниво на наводнение, в зависимост от режима на работа:

Освен това на течнокристалния дисплей се показва алармена сигнализация. По вътрешния зумер може да следва допълнителна акустична алармена сигнализация. Освен това се активира изход за общ сигнал за повреда (SSM).